Pom-Pom barackos
Nem akarok áttérni a készítsünk madáretetőt használt hurkapálcákból típusú írásokra, az nem az én világom, ugyanakkor tisztelettel és csodálattal nézem aki tud ilyet. A gasztrobloggerek keze alól sem venném ki a billentyűzetet, most azonban kezembe akadt egy gyerekkori kedvenc édesség, és mivel itt a barackszezon gondoltam ezt megosztom. Itt a hétvége ki lehet próbálni!
Régebben nagy sütő-főző voltam, most már csak főző, azt is inkább csak kényszerből, hogy biztos lehessek benne, hogy mindig jó minőségű , mindenféle adaléktól mentes ételt tudjak tálalni.
Na, de vissza az ígért barackoshoz.
Gyerekkoromban volt egy kis szakácskönyvem, Pom-Pom főz, vagy valami ilyesmi, és abban volt ez a barack csokiöntettel. Nevéből is tisztán látszik, nem kell itt nagy kulináris magasságokba emelkedni, ez az egyszerű de nagyszerű kategória. A piskóta csokiöntettel is örök retro kedvenc. Itt nincs piskóta, csak a gyümölcs, ezért könnyűnek és diabetikusnak is érezhetjük, főleg, ha eltekintünk a rálocsolt csokiöntettől, de persze ettől nem tudunk eltekinteni, mert ez a lelke -és Gombóc Artúr is igen megbántódna, ha nem lenne csokoládé-, így az édesség egyetlen könnyű oldala, hogy nem kell sütni.
Tehát a lényeg:
-személyenként egy nagyobb őszibarack kettévágva, meghámozva
-darált dió
-pici cointreau, vagy más illatos likőr (ez persze a papucs orrán pamutbojtos verzióban nincs)
-csokiöntet (ez lehet gyári is, ha szeretjük a kemikáliát, de sima holland kakaópor, cukor és víz elegyéből kiváló csokiöntet készíthető, úgy egy perc alatt.)
A barackokat meghámozzuk, kettévágjuk és lefelé fordítva egy üvegtálba tesszük. Picit meglocsoljuk a likőrrel, megszórjuk a dióval és az egészet beborítjuk a csokiöntettel. Hűtőben pár órát állni hagyjuk. Lehet rá tenni még tejszínhabot is.
Tényleg nagyon egyszerű és higgyétek el finom!
Én megmondom őszintén, ezen elgondolás alapján, amikor már arra is lusta vagyok, hogy egy ilyen desszertet összedobjak, fogom a barackot és nutellával helyettesítem az összes többi hozzávalót. Úgy is finom és még mosogatni sem kell. 🙂
Ha tetszett a cikk, kérlek like-olj és oszd meg másokkal is!
Facebookon is megtalálsz Szerencse Csillag néven.
A cikkben szereplő tartalom a szerző tulajdona!
Isteni a recepted!!!! Köszi